Selecteer een pagina

“Methode Eemshaven” onderwerp van gesprek bij EBNN boardmeeting

Op maandag 5 februari vond de eerste EBNN boardmeeting van 2024 plaats. Deze bijeenkomsten zijn dé gelegenheid om met de bestuurders vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen contact te onderhouden en stappen te zetten op het gebied van de innovaties die passen binnen de RIS3-thematiek. Deze bijeenkomsten vinden afwisselend plaats op unieke locaties van Noord-Nederlandse bedrijven. Na het bezoek van de-missionair minister Micky Adriaansens aan Airport Eelde in Drenthe afgelopen jaar, was het nu tijd voor een bedrijf in de provincie Groningen om zich te presenteren.

Winderige dag

Op een winderige dag werden we verwelkomt bij RWE in de Eemshaven. Een indrukwekkende locatie waar de duurzame energieopwekking door windenergie vandaag extra werd benadrukt. Na een kort maar inspirerend verhaal van Marinus Tabak van RWE over de groene doelstellingen en activiteiten van RWE in de Eemshaven, was het tijd voor een prachtige rondleiding over het terrein. In twee verschillende groepen werden de aanwezigen rondgeleid. Met veiligheidshesje aan en helm op mochten we het terrein over. Door de enorme wind en werkende machines was een headset nodig om goed alle informatie mee te krijgen. Naast de algemene informatie over de activiteiten van RWE in de Eemshaven werd ook wat verteld over de LNG-terminal en hoe deze in korte tijd is gerealiseerd. Met een uitzicht op 95 meter hoogte was alles goed zichtbaar.

Juiste Daadkracht

Na de rondleiding werden de aanwezigen door Sieger Dijkstra van VNO-NCW/MKB Noord bijgepraat over de “methode Eemshaven”. Een succesverhaal in Noord-Nederland waar we als EBNN een goed voorbeeld in zien hoe met de juiste daadkracht en connecties een project op korte termijn van de grond kan komen. Sieger Dijkstra deed de oproep aan alle aanwezigen om bedrijven die tegen problemen aanlopen vooral te wijzen op deze methode en zo nodig hulp te vragen.

De inhoudelijk bijeenkomst werd afgesloten met een toelichting door EBNN voorzitter Meiltje de Groot op de plannen van EBNN voor 2024.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje om met elkaar verder te praten over hoe we Noord-Nederland meer op de kaart kunnen zetten en wie daarvoor nodig zijn.

We kijken uit naar een volgende EBNN boardmeeting. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in juli van dit jaar.

Ook leuk om te lezen:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.