Selecteer een pagina

Vacature aanjager noordelijke economie

Economic Board Noord-Nederland is per direct op zoek naar een nieuwe aanjager noordelijke economie. Interesse? Hieronder lees je meer over de vacature. We nodigen geïnteresseerden uit zo spoedig mogelijk te solliciteren.

Economic Board Noord-Nederland

De Economic Board Noord-Nederland (EBNN) is een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en overheid in de drie noordelijke provincies. Het verbindt, inspireert en zet aan tot actie.

“Het noorden bruist van ideeën, ondernemerschap en toonaangevende (sociale) innovaties”. De belangrijkste ambitie van EBNN is het duurzaam versterken van de noordelijke economie door de samenwerking in Noord-Nederland te intensiveren, groeikansen op te pakken en als platform elkaar te informeren over regionale, nationale en internationale ontwikkelingen. De EBNN houdt zich bezig met de ontwikkelingen die het gezamenlijk noordelijk economisch en maatschappelijk belang benadrukken.

De EBNN benadrukt, naast het belang voor actuele en urgente zaken, het belang van lange termijnontwikkelingen in Noord-Nederland op economisch gebied, als ook op andere gebieden.

De focus ligt hierbij op de transities uit de Research en Innovatie Strategie voor Slimme Specialisaties (RIS3) in Noord-Nederland: van fossiele naar duurzame energie, van lineair naar circulair, van zorg naar positieve gezondheid en van analoog naar digitaal.

Ambities

De EBNN heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld naar een netwerk van betrokken partners die samen willen DOEN. De EBNN wil zichtbaar zijn in de regio, partners inspireren en verbinden en zorgdragen voor een stevig uitvoeringsprogramma. Op deze manier wil de EBNN de noordelijke economie aanjagen. Tijdens Expeditie EBNN zijn plannen gemaakt op de hierboven genoemde transities, waar zowel boardleden als andere betrokken stakeholders de komende tijd mee aan de slag gaan. De EBNN verbindt de partners en zorgt voor regie op de economische en maatschappelijke agenda van Noord-Nederland. Op basis van die agenda worden lobbythema’s gedefinieerd waarmee de lobbyisten van de partners kunnen werken. Door het directe contact met deze lobbyisten in Den Haag en Brussel kan de EBNN snel kansen zien en vertalen in plannen en acties.

Aanjager Noordelijke Economie

Je bent een echte bouwer die de EBNN krachtig kan neerzetten en vertegenwoordigen. Als aanjager noordelijke economie draag je bij aan de zichtbaarheid van EBNN, verbind je partijen en bestaande initiatieven met elkaar en ondersteun je bij het opstellen van een agenda voor de middellange en lange termijn. Je draagt zorg voor de uitvoering en communicatie in samenwerking met de partners. Je geeft leiding en/of faciliteert de werkgroepen die zijn gevormd en onderzoekt nieuwe partners bij de werkgroepen. De coördinatie van de daadwerkelijke uitvoering via de werkgroepen is jouw verantwoordelijkheid.

Je hebt aantoonbare ervaring met het bedrijfsleven en affiniteit met overheid en onderwijs. Je overziet het geheel en kunt snel schakelen. Je bent ondernemend, zelfstandig en zoekt de samenwerking. Je voelt je als een vis in het water in een (bestuurlijk) complexe en diverse omgeving. Je bent zelf-startend, je initieert en realiseert zaken.

Als extraverte netwerker ken je het belang van stakeholdermanagement en je weet dit uitstekend toe te passen. Je begrijpt hoe innovatie ecosystemen werken en voelt je daarbij thuis. Je netwerken en je competentie om verbindingen te leggen zijn belangrijk.  Je beschikt over executiekracht en krijgt zaken voor elkaar. Naast het regisseren van de concrete initiatieven is het (mede) organiseren van evenementen en bijeenkomsten zoals een Expeditie EBNN, een belangrijke taak.

Je functioneert op het snijvlak van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Je hebt daarom een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast ben je een netwerker die de organisatie in diverse commissies en overlegstructuren vertegenwoordigt. Deze functie vraagt resultaatgerichtheid, creatief opereren, zelfstandigheid van werken en brengt je regelmatig buiten de deur, ook in de avonduren.

Als aanjager noordelijke economie heb je een veelzijdige functie met veel eigen verantwoordelijkheid waar afwisseling, creativiteit en uitdagingen geboden worden. Je legt verantwoording af aan het dagelijks bestuur van de EBNN en onderhoudt korte lijnen met de onafhankelijk voorzitter van EBNN.

Persoonlijke kenmerken en steekwoorden die jou typeren zijn:

• Verbindend, Strategisch, creatief, richtinggevend;

• Politiek, bestuurlijk en omgevingsbewustzijn;

• Ontwikkelen, opbouwen,  vernieuwen en flexibel;

• Inspireren, samenwerken, lobbyen en netwerken.

Functie-eisen

Om de functie succesvol te kunnen uitoefenen verwachten we dat je beschikt over:

  • een afgeronde HBO/WO opleiding;
  • minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • een ondernemende en resultaatgerichte instelling;
  • de behendigheid en drive die nodig is om zowel met het bedrijfsleven als met overheden en kennisinstellingen goed te kunnen schakelen, waardoor je deze werelden kunt verbinden;
  • een netwerk in Noord-Nederland of je bent in staat dit snel op te bouwen. Verwacht wordt dat je woonachtig bent in Noord-Nederland of bereid bent om te verhuizen naar Noord-Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 30 uur per week, waarbij de werkdagen in overleg worden bepaald. Hoe precies aan de arbeidsovereenkomst vormgegevens wordt (dienstverband, ZZP of detachering) kan in overleg worden bepaald.

De beloning voor de functie van aanjager noordelijke economie is marktconform.

Voor meer informatie over of het kenbaar maken van belangstelling voor deze functie kun je, voor 31 mei 2023, contact opnemen via sollicitatie@ebnn.nl. Direct solliciteren kan ook via dit mailadres door jouw curriculum vitae en motivatiebrief toe te sturen. Zodra een geschikte kandidaat is gevonden voor deze vacature, wordt de vacature gesloten.

Ook leuk om te lezen:

Nieuwe subsidieregeling voor samenwerkende partijen op het gebied van de RIS3 transities.

Nieuwe subsidieregeling voor samenwerkende partijen op het gebied van de RIS3 transities.

Deze nieuwe subsidie is in het bijzonder, maar niet uitsluitend, bedoeld voor samenwerkende partijen (consortia) die al samenwerken aan nieuwe verdienmodellen, nieuw onderscheidend vermogen en hiervoor al eerder ondersteuning vanuit het EFRO-Programma hebben ontvangen (vanuit de Open Innovatie Call of REACT EU Benutten Kansen RIS3 Transities).  Je kunt subsidie krijgen voor een vervolgtraject van eerdere projecten/ideeën voor het samenwerken...

Innovatiemiddag Airport Eelde – bezoek minister Economische Zaken en Klimaat

Innovatiemiddag Airport Eelde – bezoek minister Economische Zaken en Klimaat

Isolatiemateriaal van lisdodde, bureaustoelen van operatie-afval, een drone op waterstof: tijdens de innovatiemiddag op 9 oktober op Airport Eelde tonen de noordelijke provincies hun meest veelbelovende innovaties aan demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens. ‘Waanzinnig wat hier allemaal gebeurt, wat een rijkdom’, zegt Adriaansens over alle noordelijke innovaties. De aanwezige provincies, gemeenten, ondernemers,...

Dana Coerts is nieuwe aanjager EBNN

Dana Coerts is nieuwe aanjager EBNN

Vanaf 1 augustus aanstaande start Dana Coerts als “Aanjager” bij EBNN. Dana is de opvolger van Sabine Koebrugge die per 1 juni is gestopt bij EBNN vanwege een andere baan elders in het land. We zijn erg blij met de benoeming van Dana. Ze heeft de afgelopen 4,5 jaar voor SNN gewerkt, hiervoor was Dana adviseur voor de provincie Fryslân en werkte ze voor het UWV in Den Haag. Dana heeft in Groningen rechten gestudeerd. Ze woont in Buitenpost en...